Δεν θέλει να εγκαταλείψει την πολιτική ο Κόντε

-

Την πρόθεσή του να μην εγκαταλείψει την πολιτική δράση μετά το τέλος της πρωθυπουργικής θητείας του ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε.

«Μετά την έντονη αυτή δράση μου, δεν φαντάζομαι το μέλλον μου χωρίς πολιτική δράση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υπογράμμισε, όμως, ότι ασχολείται με το παρόν και όχι με το μέλλον, διότι « με το να αρχίσει να αναφέρεται κανείς στο μέλλον του, όταν έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, κινδυνεύει να δημιουργήσει ανακριβή εικόνα και προοπτική».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν νέο Κιγκινάτο, έτοιμο να αδιαφορήσει για τα πολιτικά τεκταινόμενα». «Όπως και να ΄χει, όποια κι αν είναι η συμβολή μου, θα ακολουθήσω το πνεύμα και την γραμμή που έχω ήδη κάνη σαφή: είμαι άνθρωπος εποικοδομητικός και όχι διχαστικός», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η αναφορά του εντάσσεται στο κλίμα έντασης που επικρατεί στην συμμαχία της κεντροαριστεράς με το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Ο νέος νόμος για την παραγραφή των αδικημάτων συνεχίζει να διχάζει την κυβερνητική πλειοψηφία. Τα Πέντε Αστέρια έχουν την πάγια άποψη ότι τα αδικήματα δεν θα παραγράφονται με μεγάλη ευκολία. Η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος απαντά όμως, ότι η υπερβολική αυστηρότητα, δεν ωφελεί.

Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του Τύπου, ο Τζουζέπε Κόντε την τελευταία περίοδο δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στους Δημοκρατικούς απ' ό,τι στα Πέντε Αστέρια, τα οποία τον υπέδειξαν για πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται, τέλος, σε περίπτωση που αποφασιστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, να προκύψει και ένα «ψηφοδέλτιο Κόντε». Όχι με στόχο την δημιουργία πολιτικού κόμματος, αλλά για να στηριχθούν οι κύριες προτάσεις και οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.