Δεν βλέπει αντίπαλο του Τραμπ στους Δημοκρατικούς ο Μπλούμπεργκ

-
387

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι ο Τραμπ θα νικούσε με άνεση στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα, στις προεδρικές εκλογές του 2020. «Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τους καταβρόχθιζε» είπε ορθά κοφτά.

Ο 77χρονος Μπλούμπεργκ, δισεκατομμυριούχος των ΜΜΕ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εισήλθε με καθυστέρηση στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Κατά το παρελθόν, σε ιδιωτικές συζητήσεις, έχει μιλήσει υποτιμητικά για τους αντιπάλους του, είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο επικριτικός σε βάρος τους δημοσίως.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS, ο Μπλούμπεργκ είπε: «Παρακολουθώ την κυβέρνησή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ο τρόπος που συμπεριφέρονται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, υπό την ηγεσία του προέδρου μας. Το είχα πει το 2016, "είναι ο χειρότερος άνθρωπος για τη δουλειά. Δεν έχει την ιδιοσυγκρασία ή το ήθος ή τη νοημοσύνη να κάνει αυτή τη δουλειά"».

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ συμπλήρωσε: «Και το λέω, "δεν μπορούμε να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια με αυτόν". Κατόπιν, κοιτάζω όλους τους υποψηφίους. Και σκέφτομαι: "Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τους καταβρόχθιζε"».

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, πρώην Ρεπουμπλικανός και ανεξάρτητος, φοβάται, μεταξύ άλλων, ότι φιλελεύθεροι υποψήφιοι, όπως οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Μπέρνι Σάντερς και οι δαπανηρές προτάσεις τους για επέκταση των κυβερνητικών προγραμμάτων, θα απομακρύνουν τους ψηφοφόρους στις πολιτείες- κλειδιά.

Ο Μπλούμπεργκ και 14 άλλοι υποψήφιοι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να λάβουν το χρίσμα του κόμματος και να αναμετρηθούν με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο στις εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.