Διαμάχη λοιμωξιολόγων για να μην ανοίξουν τα σχολεία - Κατά πλειοψηφία "ναι" στο άνοιγμα

-

Το «πράσινο φως» για να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ συσκέφθηκε και για τη μετάλλαξη του ιού αλλά και για το click away.

Πολλά από τα 32 μέλη της επιτροπής είχαν ισχυρές επιφυλάξεις και κάποια διαφώνησαν κάθετα  με το άνοιγμα των σχολείων ειδικά στις πιο προβληματικές περιοχές. Εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες η γνώμη της πλειοψηφίας ήταν να ανοίξουν τα σχολεία ακόμα και στις "κόκκινες" περιοχές, με βασικό επιχείρημα την κοινωνικοποίηση των παιδιών, το "πάγωμα" της παιδείας, αλλά και τη δυνατότητα εργασίας των γονέων. Επίσης ακούστηκε και πάλι για πολλοστή φορά το επιχείρημα ότι "δεν έχουμε ενδείξεις ότι τα παιδιά μεταδίδουν" ενώ οι ενάντιοι απαντούν "δεν έχουμε καμία δημοσιευμένη σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση μελέτη ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν". Ως προς το εμπόριο θα συνεδριάσουν εκ νέου και ως προς τη μετάλλαξη ζητούν αυστηρότερους ελέγχους στα αεροδρόμια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.