Διαψεύδει και διευκρινίζει η κυβέρνηση για τον διάλογο στο ΝΑΤΟ

-

Διπλωματικές πηγές διέψευσαν την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η οποία ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση Έλληνα και Τούρκου αντιπροσώπου στο ΝΑΤΟ και ότι έγιναν συζητήσεις για τεχνικά θέματα αποτροπής.

Οι διπλωματικές πηγές επιμένουν ότι «πρόκειται για επικοινωνιακά τεχνάσματα της Άγκυρας, η οποία ανακάλυψε ανταλλαγή απόψεων με την Αθήνα στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει εκκινήσει ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

«Ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου να υποβάλει σε εκείνον τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά από διευκρινίσεις πάνω στα σχόλια που υποβλήθηκαν. Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αντιπρόσωπο», αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν με νόημα ότι «αναφορές σε "ανταλλαγή απόψεων" στο πλαίσιο τάχα τεχνικών συζητήσεων εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειες της».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.