Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις διερευνητικές με την Τουρκία

«Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το «μπαλάκι ευθυνών» που σημειώθηκε και τις συναφείς αλληλοκατηγορίες.

Ο ίδιος προανήγγειλε υπογειοποίηση καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ σε κρίσιμες περιοχές, όπου τα καλώδια, για λόγους ασφαλείας, πρέπει να είναι υπόγεια. Όπως είπε η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε χρόνια προβλήματα στα δίκτυα υποδομής. «Έχουμε ήδη προνοήσει για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές, όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια», είπε. Και πρόσθεσε:

«Κατασκευάζουμε ένα δίκτυο 80 μετεωρολογικών σταθμών με δέκα ραντάρ με αισθητήρες και κάμερες, για να μπορούμε να προβλέπουμε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και σε τοπικό επίπεδο τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Να πω και κάτι ακόμα όμως. Σε τέτοιες κρίσιμες  στιγμές, όπου η οργή του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη, μικρές λεπτομέρειες αποκτούν την ξεχωριστή τους σημασία. Οι υπηρεσίες πρέπει να οργανώνουν ένα καλύτερο και φιλικότερο σύστημα επικοινωνίας, οι οργανισμοί πρέπει να μπορούν να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών και οφείλουν -όπως πιστεύω ότι από ένα σημείο και πέρα έγινε- να ενημερώνουν να καθοδηγούν και να συμπαραστέκονται στους πολίτες, να αποδεικνύουν δηλαδή ότι αυτοί οι οργανισμοί που διαχειρίζονται κρίσιμες δημόσιες υποδομές, βρίσκονται τελικά στην υπηρεσία του πολίτη».

«Ταυτόχρονα» είπε, «χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75% και πριν χτυπήσει αυτή η μεγάλη κακοκαιρία, είχε ήδη δρομολογηθεί από την επιχείρηση -από τον ΔΕΔΔΗΕ και από τη μητρική επιχείρηση την ΔΕΗ- ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου μας, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων σε βάθος δεκαετίας. Τα λέω αυτά σε όσους μας ασκούν σήμερα κριτική, αλλά μας παρέδωσαν το 2019 μία ΔΕΗ στα όριά της χρεοκοπίας και έναν ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος δεν είχε καν φροντίσει να κάνει παραγγελίες στύλων τότε, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες τρέχουσες ανάγκες της Επιχείρησης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.