Στο Εφετείο το αίτημα αναστολής ασύλου του 2ου Τούρκου

-

Στο ΣΤ' Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών συζητήθηκε η αίτηση του Δημήτρη Βίτσα για αναστολή χορήγησης ασύλου στον δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το αίτημα συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών προεδρεύουσας της προέδρου Εφετών Μαρίας Γκότση. Βάσει του αιτήματος του
υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητείται να ανασταλεί η απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, τόσο οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού, όσο και οι δικηγόροι του ελληνικού Δημοσίου ανέπτυξαν τα επιχειρηματά τους, ενώ η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ ισχύει αλλά με την προσωρινή διαταγή της προέδρου Εφετών τέθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, που είναι ίδιοι με αυτούς που έχει θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakci.

Και στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό έχει διαταχθεί να μην του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.