Είμαστε «ομάδα» λέει ο ντι Μάιο και στηρίζει Σαλβίνι

-

Την στήριξή του στον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και την βεβαιότητα ότι η ιταλική κυβέρνηση παραμένει αρραγής εκφράζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

 «Τις ημέρες αυτές δράσαμε ως ομάδα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό εξωτερικών, Μοάβερο Μιλανέζι, διότι εργασθήκαμε όλοι μαζί, ως ομάδα. Και είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τις επόμενες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης», επισημαίνει ο Ντι Μάιο, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Facebook.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Diciotti στο οποίο επέβαιναν, συνολικά, 177 μετανάστες, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται στην Ιταλία.

Σε ό, τι αφορά την έρευνα των εισαγγελέων του Ακράγαντα σε βάρος του Σαλβίνι, ο Ντι Μάιο προσθέτει ότι ο γραμματέας της Λέγκα «πρέπει να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, διότι δεν παραβίασε τον ηθικό κώδικα των Πέντε Αστέρων». Παραλλήλως τονίζει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των επιλογών που έγιναν στην υπόθεση του πλοίου Diciotti, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός στην δράση των δικαστικών.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.