Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και κάτω το πετρέλαιο...

-

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Κίνα απείλησε με επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, ενώ αναμένεται αύξηση της προσφοράς πετρελαίου από χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

Η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 36 σεντς στα 73,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού CLc1 μειώθηκε έως τα 63,59 δολάρια, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών, πριν διαμορφωθεί στα 64 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 1,06 δολαρίων.

Η τιμή του μπρεντ είχε περάσει τα 80 δολάρια το βαρέλι τον Μάιο, σημειώνοντας υψηλό επίπεδο 3,5 ετών, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι μεγάλοι παραγωγοί, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, είναι έτοιμοι να αυξήσουν την παραγωγή.

Το καρτέλ των παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ, του οποίου ντε φάκτο ηγείται η Σαουδική Αραβία, και ορισμένοι σύμμαχοί του, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, περιορίζουν την παραγωγή τους από την αρχή του 2017.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου για να αποφασίσουν τη μελλοντική πολιτική για την παραγωγή τους, με τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να προωθούν μία αύξηση της παραγωγής.

Η Goldman Sachs ανέφερε ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ελλειμματική και απαιτείται υψηλότερη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία για να αποφευχθεί μία εξάντληση των αποθεμάτων στο τέλος του έτους.

Η τράπεζα σημείωσε ότι αναμένει πως η παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του έτους και κατά επιπλέον 0,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.