Ένταση στη Διάσκεψη των Προέδρων για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

-

Σε φορτισμένο πολιτικά κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Διάσκεψη των Προέδρων για την ακρόαση των υποψηφίων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου για την επιλογή του νέου Προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στην Διάσκεψη των Προέδρων την επανεκκίνηση της διαδικασίας, ενώ οι κυρίες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, εάν και είναι μεταξύ των έξι αντιπροέδρων που έχουν κληθεί για ακρόαση δεν προσήλθαν.

Έχουν αποστείλει μάλιστα επιστολές με τις οποίες υποστηρίζουν ότι κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν προχώρησε στην υπογραφή των σχετικών διαταγμάτων και ότι η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί με την επιλογή τους από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.