Εθνική Αρχή Διαφάνειας: "Ποιο ειναι ύψιστο αγαθό; Το πάρτι τον Αύγουστο ή η ζωή του φίλου σου;"

-

«Έχουμε μια νέα περιοχή κινδύνου, βάζω μέσα τις βαφτίσεις, τους γάμους και λοιπά, ιδιωτικά γεγονότα, που εκεί θα βάλω και τα πριβέ πάρτι. Τι είναι πιο υψηλό αγαθό, όμως, το πάρτι τον Αύγουστο ή να μην πεθάνει κάποιος από τους φίλους σου; Οι έλεγχοι θα επεκταθούν, ας προστατέψουν οι ίδιοι τους οικείους και τους συγγενείς τους», δήλωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Και ανέλυσε στο θέμα των ελέγχων επειδή κάποιοι κατηγορούν την πολιτεία ότι λειτουργεί με "εισπρακτικό σκεφτικό", ενώ η ουσία είναι η υγεία και ο υγιής ανταγωνισμός, λέει ο ίδιος:

«Υποστηρίζει κάποιος ότι άνοιξε το σπίτι του και κάλεσε 200 φίλους του, άλλο αν υποκρύπτεται και εμπορική δραστηριότητα και έχει αντίτιμο. Αλλά έστω ότι δεν υποκρύπτεται μαύρο χρήμα και ότι κάνει πράγματι μεγάλο πάρτι. Αν εκεί στους 200 φίλους υπάρχουν και 10 κρούσματα, όπως καλή ώρα στον γάμο στη Θεσσαλονίκη, και είσαι σε ένα νησί και δεν υπάρχει ΜΕΘ για όλους και πεθάνει κάποιος; Ποιο είναι πιο υψηλό αγαθό, το πάρτι τον Αύγουστο ή να μην πεθάνει κάποιος από τους φίλους σου; Οι έλεγχοι θα επεκταθούν, ας προστατέψουν οι ίδιοι τους οικείους και τους συγγενείς τους», είπε ο  Άγγελος Μπίνης  σε συνέντευξή του σήμερα στον Real FM.

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εμπλέκεται γιατί είμαστε οργανωμένοι, έχουμε προγράμματα ελέγχου, ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιθεώρησης και δεν περισσεύει κανείς. Γ.Γ. Εμπορίου, Αστυνομία, όλοι ύστερα από την εντολή του Πρωθυπουργού έχουμε βάλει τις δυνάμεις μας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του ανταγωνισμού. Οι επιχειρηματίες πρώτοι πρέπει να μας φωνάζουν και να επιτηρούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι τηρούν τα ίδια μέτρα», είπε.

«Η αποστολή αυτή δεν είναι ούτε τιμωρητική ούτε εισπρακτική. Δεν ψάχνουμε να πάρουμε χρήματα για να κλείσουμε το δημόσιο χρέος ή να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Ψάχνουμε κάποιο μέτρο που θα πείσει τον Έλληνα να κοιτάξει το κοινό καλό. Τον Έλληνα που νομίζει ότι είναι λίγο πιο καπάτσος και θέλει να ρεφάρει την προηγούμενη περίοδο, να κερδίσει το καλοκαίρι, σαφώς αγχωμένος για την επένδυσή του. Ό,τι πρόστιμο επιβάλλεται, βεβαιώνεται, δεν σβήνεται και πηγαίνει με κώδικα στην εφορία. Ό,τι λουκέτο και αναστολή λειτουργίας μπαίνει, επιτηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», ανέφερε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.