Εθνικοποιήσεις και δωρεάν Ίντερνετ τάζει ο Τζέρεμι Κόρμπιν

-
Ξεκίνησε η μάχη της διαδοχής στους Εργατικούς - Πέντε υποψήφιοι

Στην πιο θεαματική του προεκλογική δέσμευση προχώρησε ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα παρέχει δωρεάν και γρήγορο Ίντερνετ για όλους. Παράλληλα, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει εθνικοποιήσεις κατά ριπάς και επενδύσεις στον δημόσιο τομέα.

«Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», εξήγγειλε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το Λάνκαστερ.

Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κόμμα επικρίνεται σφοδρά για την απουσία ξεκάθαρης θέσης για το Brexit και σέρνεται στις δημοσκοπήσεις, με μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το κόμμα με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Επίσης, ο λογαριασμός της υπόσχεσης του Κόρμπιν ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια λίρες (23 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τα 5 από αυτά τα έχει ήδη υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνοντας την δέσμευση της βελτίωσης του δικτύου. Όμως τα ποσά αυτά υποτιμούν το τελικό κόστος, προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου BT Φίλιπ Τζάνσεν.

Το Εργατικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα εξασφαλισθεί από την φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εθνικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», ενώ θέλει να εθνικοποιήσει εν μέρει και την British Telecoms.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.