Έτοιμο να υποκύψει το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία

-
Σύλληψη ανώτατου στελέχους του ISIS στην Ουκρανία

Το Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμο υποκύψει και στον τελευταίο του θύλακά του στη Συρία μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύκτας, με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να ανακοινώνουν ότι η επιχείρηση για την ανακατάληψη της περιοχής έχει ολοκληρωθεί.

Ο πολιορκούμενος θύλακας του Μπαγούζ στη επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας είναι το τελευταίο κομμάτι γης που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές στη χώρα.

«Η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί, όμως χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να τελειώσει και πρακτικά επί του πεδίου», δήλωσε ο Κίνο Γκάμπριελ εκπρόσωπος των SDF. Ο θύλακας έγινε στόχος ρουκετών στη διάρκεια της νύκτας, με πυρκαγιές να μαίνονται στο εσωτερικό του. Οι SDF ανακοίνωσαν ότι 38 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί, και πλέον από το πρωί τα όπλα έχουν σιγήσει, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Οι SDF πολιορκούν εδώ και εβδομάδες το Μπαγούζ όμως έχουν αναβάλει επανειλημμένα την τελευταία τους επίθεση προκειμένου να μπορέσουν πρώτα να απομακρυνθούν οι άμαχοι, πολλοί εκ των οποίων είναι σύζυγοι και παιδιά των μαχητών του ΙΚ. Η αραβοκουρδική συμμαχία ξεκίνησε και πάλι την επιχείρησή της την Κυριακή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.