Φόρεσε γραβάτα ο Τσίπρας και έδωσε ραντεβού στις κάλπες το 2019

-

«Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται», δήλωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο αίθριο του Ζαππείου, ο πρωθυπουργός, ο οποίος φόρεσε γραβάτα.«Η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του.

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος».

«Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική», καθώς «ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρας πλέον έχει αποκατασταθεί «σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις», «να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας». Πρόσθεσε επίσης ότι έχουμε πλέον την δυνατότητα «να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Με τη χθεσινή ιστορική απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται επιτέλους βιώσιμο», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν μια λύση πειστική για τους επενδυτές ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβαση της στην ιδιωτική χρηματοδότηση.

«Όταν εμείς δίναμε τη μάχη να βγούμε από τα μνημόνια με τις δικές μας δυνάμεις, άλλοι ζητούσαν πιστοληπτικές γραμμές και επί της ουσίας νέα μνημόνια μασκαρεμένα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «από εδώ και στο εξής η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που θα έρχονται να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε».

Για την εποπτεία είπε ότι «προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΕ» και «δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας που ζήσαμε». «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.