Γαλλία για Ορούτς Ρέις: Ζητήσαμε από την Τουρκία να μη θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης

-

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τουρκική ανακοίνωση περί νέας εξόρμησης του σεισμογραφικού σκάφους Oruç Reis στα ανοιχτά του Καστελόριζου και της Ρόδου», ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Agnès Von der Mühll.

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Οκτωβρίου απευθύναμε σαφές κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει οιαδήποτε μονομερή ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κρατών μελών της Ένωσης. Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να αποφύγει νέες προκλήσεις και να δείξει έμπρακτα τη θέλησή της για διάλογο με καλή πίστη»,προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ από τις 5 μ.μ. σήμερα το απόγευμα το πλοίο βρίσκεται εντός της περιοχής που δεσμεύει η παράνομη τουρκική Navtex με κλειστούς τους πομπούς του και κινείται νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.