Για νέους τύπους πολέμου και εξωτερικό πόλεμο μίλησε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος

-

Την ανάγκη «να έχει επίγνωση ο αιγυπτιακός λαός των συνωμοσιών που αποσκοπούν στην υπονόμευση και στην αποσταθεροποίηση της χώρας» επισήμανε σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που η ομιλία του μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Al Ahram, ο αλ Σισι μίλησε στο 32ο Πολιτιστικού Συμποσίου των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπάρχουν πλέον νέοι τύποι πολέμου που μετατρέπουν την κοινή γνώμη σε εργαλείο για την καταστροφή του κράτους. Οι προκλήσεις στην Αίγυπτο είναι τεράστιες και μπορούμε να συνασπιστούμε εναντίον τους, ώστε το έθνος μας να μην νικηθεί από έναν εξωτερικό πόλεμο. Το αιγυπτιακό κράτος με τη βοήθεια του Θεού μπορεί να ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, και είναι πολλές. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τι είναι η σταθερότητα του κράτους και η συνειδητοποίηση του έθνους. Θυσιαζόμαστε με τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε την πατρίδα μας μπροστά», τόνισε.

«Μετά την αστάθεια, κατόπιν της αιγυπτιακής επανάστασης του 2011, επιβεβαιώσαμε την ανθεκτικότητα του έθνους μας έναντι τέτοιων αποσταθεροποιητικών προσπαθειών. Όσοι προσπάθησαν να φτάσουν στην εξουσία το 2011 κατάφεραν να το κάνουν ενώ το κράτος βρισκόταν στον όλεθρο» ανέφερε.

Απέρριψε το ενδεχόμενο να συμφιλιωθεί με την εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατονόμασε. Είπε όμως «δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με εκείνους που απειλούν το κράτος και το έθνος μου. Μπορούμε βέβαια να διαφωνούμε, αλλά όταν σκοτώνεις και καταστρέφεις ένα έθνος 100 εκατομμυρίων, πώς μπορώ να συμφιλιωθώ μαζί σου;» είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.