Η τύχη του Τραμπ θα εξαρτηθεί από το πόρισμα Μιούλερ;

-
Εγκλωβισμένος από τη δική του ρητορική για την Τουρκία ο Τραμπ, Μιχάλης Ιγνατίου

Η τύχη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ ίσως εξαρτηθεί από την διαχείριση του πορίσματος του Ρόμπερτ Μιούλερ από το Κογκρέσο, καθώς μόλις τρία μέλη του, έχουν πρόσβαση στο εμπιστευτικό υλικό του. Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα, Βαλ Ντέμινγκς (Φλόριντα), Έρικ Σουάλγουελ (Καλιφόρνια) και Τζον Ράτκλιφ από το Τέξας, είναι τα μόνα μέλη από το σύνολο των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που συμμετέχουν στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο ίδιο νομοθετικό σώμα.

Έτσι, έχουν πρόσβαση στο αποδεικτικό υλικό της έρευνας Μάλερ που υποστηρίζουν τις δύο κεντρικές διαστάσεις της, σχετικά με τις επικοινωνίες της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με την Ρωσία το 2016, αλλά κι αναφορικά με τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να παρέμβει στην έρευνα για να εμποδίσει την διεξαγωγή της. Οι δύο αυτές διαστάσεις ως προς το πλαίσιο της έρευνας βρίσκονται στο επίκεντρο ερευνών που έχουν ενεργοποιηθεί από τους Δημοκρατικούς, στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα τρία μέλη του Κογκρέσου, είναι οι μόνοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι που έχουν πρόσβαση στο αναφερόμενο παραπάνω αποδεικτικό υλικό, ως αποτέλεσμα των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων που έγιναν μεταξύ των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τα τρία αυτά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων αναφορικά με την ενεργοποίηση ή μη της διαδικασίας για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο, ούτε αυτά τα τρία μέλη του Κογκρέσου δεν έχουν πρόσβαση σε αποδεικτικό υλικό της ομοσπονδιακής ομάδας ενόρκων (grand jury) που χειρίστηκε την υπόθεση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.