ΗΠΑ προς Αλβανία: Μην ξαναβάλετε στα ψηφοδέλτιά σας ποινικούς

-

Την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία οριστικοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλιρ Μέτα, δίνοντας τέλος στα σενάρια για πρόωρες.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα έστειλε επίσημη επιστολή στους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων να αποφύγουν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους άτομα με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως συνέβη και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα.

Οι Αλβανοί ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή νέας Βουλής στις 25 Απριλίου 2021. Αναμένεται ωστόσο ένταση της πολιτικής όξυνσης γύρω από τις προεκλογικές συμπράξεις των κομμάτων. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα επιμένει στην κατάργησή τους ενώ η Ενωμένη Αντιπολίτευση τις θεωρεί απαράβατο όρο για ομαλές εκλογές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.