Κίνα: Ναυπηγεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο της

-

Ακόμη ένα, το δεύτερο κατά σειρά, αεροπλανοφόρο ξεκίνησε να ναυπηγεί η Κίνα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το αεροπλανοφόρο ναυπηγείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας China State Shipbuilding Corp. (CSIC).

Το νέο αεροπλανοφόρο έχει κωδικοποιηθεί ως ‘Type 002’ σε συνέχεια του δεύτερου αεροπλανοφόρου ‘Type 001A’ το οποίο αυτή την περίοδο πραγματοποιεί θαλάσσιες δοκιμές.

Το νέο αεροπλανοφόρο σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα θα διαθέτει καταπέλτη για την απογείωση των μαχητικών επιτρέποντας την αξιοποίηση αεροσκαφών με μεγαλύτερος βάρος και φορτίο.

Τα δύο υπάρχοντα κινεζικά αεροπλανοφόρα διαθέτουν ράμπα απογείωσης η οποία περιορίζει το βάρος απογείωσης των αεροσκαφών και φυσικά την αυτονομία και το πολεμικό φορτίο που μπορούν να μεταφέρουν ως συνέπεια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.