Κύπρος: Κοινή άσκηση διάσωσης με Βρετανούς

-

Σήμερα στην Κύπρο έγινε κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με τη Βρετανία και στην  άσκηση έλαβαν μέρος η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου, η 84η Σμηναρχία των Βρετανικών Βάσεων καθώς και το υδρογραφικό – ωκεανογραφικό πλοίο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Βρετανική πρεσβεία, με την ολοκλήρωση της άσκησης ο Βρετανός πρέσβης, Stephen Lillie, ανέφερε πως «τέτοιες ασκήσεις είναι σημαντικές για τη διατήρηση της ετοιμότητας μας σε θέματα έρευνας και διάσωσης αλλά και εξαιρετική ευκαιρία για κοινή εκπαίδευση μεταξύ των χωρών μας. Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κύπρο, τόσο σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και στη διαχείριση κρίσεων και προσβλέπουμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας, προς όφελος τόσο των δύο χωρών μας όσο και της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης, ο Διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, Αρχιστράτηγος Rob Thomson, ανέδειξε τη σημασία αυτής της συνεργασίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε πως «το πλήρωμα της 84ης Σμηναρχία της Βασιλικής Αεροπορίας εργάζεται επιτυχώς μαζί με Κύπριους συναδέλφους σχεδόν καθημερινά, κατασβένοντας πυρκαγιές σε αυτή την εξαιρετικά θερμή καλοκαιρινή περίοδο. Η παρουσία του HMS Enterprise ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει η άσκηση. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε επείγουσα κατάσταση».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.