Κοινή λειτουργία Ελλήνων και Ουκρανών ιερέων στον Λαγκαδά

-
Ο Πομπέο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ουκρανία και η

Για πρώτη φορά μετά από την εκχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, πραγματοπιοιθηκε μια κοινή λειτουργία των Ελλήνων Ιερέων με τον Ουκρανό Αρχιεπίσκοπο. Στις 26 Ιουλίου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής εκτελέσθη λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνος, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, - Αρχιεπισκόπου Τσερνιβέτσκιι και Οστρόζκιι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Γέρμαν, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Αλέξανδρος Βορόνιν, ο δήμαρχος του Λαγκαδά Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδα, τα δημόσια πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Στην ομιλία του στο τέλος της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ιωάννης σημείωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή γι 'αυτόν να συλλειτουργήσει με τον επίσκοπο της μακρινής Ουκρανίας.

Την παραμονή της ημέρας έλαβε χώρα η λειτουργία στη Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων όπου πήρε μέρος ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιβέτσκιι και Οστρόζζκιι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Γέρμαν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.