Κορονοϊός: "Μαύρες" προβλέψεις για τον τουρισμό από επίσημα χείλη...

-

Για «βουτιά» της τουριστικής κίνησης έως κατά 50% προειδοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαίωσε ότι το πλήγμα στον τουρισμό από τον θανατηφόρο ιό είναι ήδη πολύ μεγάλο, καθώς η πτώση ήδη ξεπερνάει το 35%.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τελική «ζημιά» στον τουρισμό να αγγίξει το 50%, ενώ διευκρίνισε ότι οι απώλειες από τον εξωτερικό τουρισμό δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, η σχετική αναλογία είναι 90 προς 10.

Όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων των κλάδων, παρέπεμψε στη διεύρυνση του μέτρου του επιδόματος των 800 ευρώ και στους ξεναγούς, γεγονός το οποίο κλείνει όλες τις «τρύπες». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», έκανε λόγο για ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό, υπενθυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί την βαριά «βιομηχανία» της οικονομίας.

Άλλωστε, το προηγούμενο έτος, οι αφίξεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 30 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα υπερέβησαν το 20% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος (ΑΕΠ). Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης δεν δίστασε να προειδοποιήσει για απώλεια 2,5% του ΑΕΠ για κάθε μήνα διαιώνισης της παρούσας κατάστασης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.