Κρίθηκε ένοχος για βιασμούς, αλλά αφέθηκε ελεύθερος...

-
88

Ένταση προκλήθηκε σε δικαστήριο της Λαμίας, κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας για έναν 35χρονο άνδρα πρώην εθνοφρουρό που κατηγορήθηκε από τρεις γυναίκες για βιασμό. Το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή τον 35χρονο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο μεταξύ άλλων του επέβαλλε απαγόρευση από την έξοδο της χώρας και τη παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Τέλος του απαγόρευσε να πλησιάσει ξανά τις δυο Ελληνίδες κοπέλες που υπήρξαν θύματά του. Σημειώνεται ότι η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 6+2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ο κατηγορούμενος για την αρπαγή και το βιασμό 40χρονης Γαλλίδας, αλλά και δύο ακόμη νεαρών Ελληνίδων, έχει προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Λαμίας τον Σεπτέμβριο του 2018 στο σπίτι του που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης. Μία από τις κοπέλες που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα του περιέγραφε ότι τη φίμωνε και την έδενε με μονωτικές ταινίες, ενώ όσες φορές του ζήτησε να διακόψουν την απειλούσε εκβιάζοντάς την ότι θα το πει στους δικούς της.

Για ακραίες συμπεριφορές του κατηγορούμενου έκανε λόγο κι ένα άλλο θύμα του, με την γυναίκα να υποστηρίζει ότι εκτός από τα όσα τραβούσε κατά τις ερωτικές επαφές τους, την απειλούσε ότι θα την πετάξει στο χαντάκι, ενώ θα έκανε και κακό στους δικούς της. Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί κατά την απολογία του ότι είχε ιδιαίτερα σεξουαλικά γούστα: «Τα οποία τα μοιραζόμουνα. Δε βίασα καμία τους».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.