Λιβύη: Τουλάχιστον 30 μετανάστες νεκροί από επίθεση

-
Συμφωνία εκατομμυρίων υπογράφει η Τουρκία στην Λιβύη

Τουλάχιστον 30 μετανάστες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Αεροπορική επιδρομή έπληξε αργά χθες Τρίτη κέντρο κράτησης μεταναστών, κυρίως Αφρικανών, στο προάστιο Ταζούρα της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και να τραυματιστούν 80, όπως δήλωσε ο Μαλίκ Μιρσέκ εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, εκπρόσωπος της UNHCR, επεσήμανε ότι ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ποιος εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του κέντρου κράτησης, όπου διαμένουν περίπου 600 άνθρωποι. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στο κέντρο. «Καθώς η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί», τόνισε ο Γιάξλεϊ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.