Λουκέτο στην Πίτσος - Η Βosch πάει Τουρκία, όπου απασχολεί 5.000 εργάτες

-

Η διοίκηση του γερμανικού ομίλου Bosh μεταφέρει όλη την παραγωγή της Πίτσος  στην Τουρκία όπου ήδη απασχολεί 5.000 άτομα και βάζει οριστικό λουκέτο στην ελληνική εταιρεία των 250 εργαζομένων και των 155 ετών...

Είχε δοθεί με μισή καρδιά το 2018 μια διετής παράταση -παζάρι με τη Μέρκελ ήταν, στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου της "μητρικής" Siemens- αλλά είχε προαποφασιστεί είναι η Bosch θα τα μάζευε και θα έφευγε με το πέρας της διετίας.

Η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα έχει κλείσει το εργοστάσιο στου Ρέντη, όπου κατά βάση παράγονταν μόνον οι εστίες φούρνων της BSH για τη διεθνή αγορά (Η BSH  ειναι θυγατρική των δύο γερμανικών  Bosh και Siemens).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ)  απέστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιστολή προκειμένου να παρέμβει και να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, όμως γενικά δεν υπάρχει αισιοδοξία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, η εταιρεία «Siemens», στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την τότε κυβέρνηση για τη διευθέτηση του γνωστού σκανδάλου, είχε δεσμευθεί να κάνει επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.