Με μικροεπεισόδια έληξε στην Αθήνα η πορεία μαθητών για ολιγομελή τμήματα

-

Επεισόδια με περιορισμένη ρίψη μολότοφ από άτομα που μετείχαν στην πορεία των μαθητών σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όπου έγινε και επισης περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις, με αίτημα προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών και σχηματισμό ολιγομελών τμημάτων.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια με συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών και μαθητών. Στο πλευρό των μαθητών τάσσονται Ομοσπονδίες και Σωματεία εκπαιδευτικών και γονέων. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν μάλιστα κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Κλειστές παρέμειναν, λόγω της συγκέντρωσης, οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Οι μαθητές στο κάλεσμα για την πορεία ανέφεραν ως αιτήματα  την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Επίσης ζητούν διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, καθώς και μαζικά και τακτικά τστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Ζητούν επίσης τη σύσταση σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας με τα ίδια αιτήματα, όπως στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο και αλλού

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.