Με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας ο Τσίπρας

-
Φωτογραφία Αρχείου.

Με αναφορά στο τέλος των μνημονίων ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας στην σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της 83ης ΔΕΘ. Τόνισε επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στην Διεθνή Έκθεση και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η συνάντηση γίνεται για να περιλαμβάνει αυτό το κυβερνητικό σχέδιο και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και σημείωσε ότι δημιουργείται πλέον ένας δημοσιονομικός χώρος, που θα πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια, με προτεραιότητα την ελάφρυνση εκείνων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την εξειδίκευση του οποίου για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης δεσμεύτηκε να κάνει στη διάρκεια της σύσκεψης. Ανέφερε επίσης ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης  και ότι μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης και η «καρδιά» της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη τόνισε ότι με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ότι θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας! Σημείωσε τέλος ότι για δεύτερη φορά η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας γίνεται στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως συνηθιζόταν, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.