Μέι σε Πούτιν: Διαφορετική σχέση μόνο αν αλλάξετε

-

Μια διαφορετικού είδους σχέση με τη Ρωσία θα καταστεί εφικτή μόνο εφόσον η Μόσχα αλλάξει τη στάση της, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απαντώντας στην έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν "να γυρίσουν τη σελίδα των πρακτόρων".

"Είναι σαφές ότι το μοντέλο συμπεριφοράς της Ρωσίας, η επιθετικότητα και η αποσταθεροποίηση, υποσκάπτει την αξίωσή της για την οικοδόμηση μιας υπεύθυνης διεθνούς εταιρικής σχέσης", είπε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να συζητά με τη Μόσχα θέματα διεθνούς ασφάλειας γιατί "είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου" να κάνει κάτι τέτοιο.

"Όμως η πρωθυπουργός έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια διαφορετική σχέση παρά μόνο αν η Ρωσία αλλάξει συμπεριφορά", επέμεινε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.