Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

-
-Συμβιβαστείτε και μοιραστείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου προς Αθήνα!, Νεφέλη Λυγερού

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε του δικαιώματος Τούρκων αθλητών να πανηγυρίζουν, όπως ακριβώς το επιθυμούν. Στις δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε ειδική αναφορά και στην Ελλάδα.

«Όλοι οι ξένοι αθλητές στην Τουρκία μπορούν να πανηγυρίζουν με βάση τα πιστεύω τους για τις νίκες τους. Κανείς δεν τους εμποδίζει και όλοι το σεβόμαστε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Υπενθυμίζεται πως Τούρκοι αθλητές – σε διάφορα αθλήματα – επέλεξαν να πανηγυρίσουν στρατιωτικά, αποτίοντας φόρο τιμής στον τουρκικό στρατό που επιχειρούσε στη βόρεια Συρία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, «στην Ευρώπη, και ειδικά στη Δύση, οι αθλητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι παλαιστές μας και γενικότερα οι νέοι μας σε όλα τα αθλήματα, όπως τελευταία δύο αθλητές μας χάντμπολ στην Ελλάδα, λιντσαρίστηκαν επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Επίθεση στην Γερμανία

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε ειδικά και τη Γερμανία για τη στάση της έναντι των τούρκων αθλητών χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αίσχος» τις πιέσεις που δέχτηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο και για το στρατιωτικό χαιρετισμό φέτος και για τη συνάντησή τους πέρυσι με τον Ερντογάν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε μάλιστα την Ευρώπη ότι είναι εκείνη που μπλέκει την πολιτική με τον αθλητισμό. «Αίσχος πραγματικά! Διαπιστώνουμε ότι εκείνοι μπλέκουν την πολιτική με τον αθλητισμό. Αλλά εμείς όταν το βλέπουμε αυτό, νιώθουμε υπερήφανοι για το έθνος μας» διατράνωσε.

Η τιμωρία των αθλητών

Υπενθυμίζεται πως ο στρατιωτικός χαιρετισμός Τούρκων αθλητών και όχι μόνο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις διεθνώς μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα με δύο Τούρκους αθλητές του χάντμπολ, οι οποίοι αγωνίζονταν για λογαριασμό της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Αμφότεροι τιμωρήθηκαν από τα ελληνικά αθλητικά σωματεία, λόγω της επιλογής του να χαιρετίσουν στρατιωτικά, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της τουρκικής εθνικής ομάδας χάντμπολ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.