Νέο σοκ για την Τερέζα Μέι από την παραίτηση δύο αντιπροέδρων

-

Την παραίτησή τους υπέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης δύο αντιπρόεδροι του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit.

Την πληροφορία μετέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα την είδηση είχε μεταδώσει η συντάκτρια του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ.

«Δύο αντιπρόεδροι των Τόρις, ο Μπεν Μπράντλεϊ και η Μαρία Κόλφιλντ, παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Τσέκερς. Μπορεί να μην τους έχετε ακουστά, αλλά είναι μια προειδοποίηση από τους δυσαρεστημένους Τόρις ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν να προκαλούν ζημιά στην πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει τακτική», έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο Τσέκερς, το οποίο πήρε την επωνυμία του από την τοποθεσία της πρωθυπουργικής εξοχικής κατοικίας, αποτελεί την πρόταση που έκανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή για την δημιουργία μιας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» με την ΕΕ μετά το Brexit.

Κανονικά την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις  

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξαναρχίσουν κανονικά την Δευτέρα, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο. Την βρετανική πλευρά ωστόσο θα εκπροσωπεί ο νέος υπουργός Brexit, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Μπαρνιέ αρνήθηκε να σχολιάσει την κρίση που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση. Στην ερώτηση ωστόσο, αν ο ανασχηματισμός της βρετανικής κυβέρνησης επηρεάζει αρνητικά την επίτευξη συμφωνίας, εκτίμησε ότι «θα είναι δύσκολο σε κάθε περίπτωση να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Ο χρόνος πάντως πιέζει, καθώς το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η συμφωνία για τους όρους, με τους οποίους θα γίνει η βρετανική αποχώρηση, τον Μάρτιο του 2019, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί έως τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να μπορέσουν να την επικυρώσουν εγκαίρως τα εθνικά κοινοβούλια.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.