Νοσοκόμα έκρυψε ότι νοσούσε η αδελφή της - Τώρα 10 κρούσματα σε εν δυνάμει ευπαθή παιδιά

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Συνολικά δέκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος».

Τα παιδιά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα στο κέντρο αποθεραπείας. Η διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη κλειστή δομή περίθαλψης παιδιών με νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες, ηλικίας 2,5 ετών και άνω, φέρεται να οφείλεται σε μια νοσοκόμα από το επικουρικό προσωπικό, η οποία στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται καθημερινά από το προσωπικό, απέκρυψε το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν, είχε εμφανίσει πολύ σοβαρά συμπτώματα η αδελφή της.

«Από την πρώτη στιγμή επιληφθήκαμε του γεγονότος και ήδη έχουν περάσει 10 μέρες. Τώρα οδεύουμε προς την ολοκλήρωση αυτής της κατάστασης» αναφέρει μιλώντας στο  η

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, απαντώντας σε ερωτήματα του GRTimes.gr είπε ότι ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν απομονωθεί όλα τα θετικά κρούσματα και έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής κανένας από τους περιθαλπόμενους δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς παραμένουν όλα τα παιδιά ασυμπτωματικά. Παρακολουθούνται διαρκώς και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ η περίοδος απομόνωσης των 14 ημερών ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο.

«Ααπό την περασμένη εβδομάδα, εντείναμε περισσότερο τα μέτρα», είπε η ίδια «και πλέον θερμομετρούνται τέσσερις φορές στη διάρκεια της κάθε βάρδιας οι εργαζόμενοι, από δύο που ίσχυε στην αρχή, ενώ και οι περιθαλπόμενοι θερμομετρούνται από την πρώτη φάση της πανδημίας τρεις φορές την ημέρα» και τόνισε ότι το προσωπικό χρησιμοποιεί και μάσκα προστασίας εκτός από την προσωπίδα χωρίς όμως να εξηγήσει πώς μεταδόθηκε ο ιός στα παιδιά αλλά ούτε και με ποιο τρόπο διαπιστώθηκαν τα κρουσματα. Δεν είπε δηλαδή αν κάποιος στο ίδρυμα νόσησε ή αν βρέθηκαν οι φορείς σε τεστ ρουτίνας.

Σχετικά με τη νοσοκόμα, επισήμανε ότι θα γίνει έρευνα και θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει η νομοθεσία. «Θα γίνει έρευνα ως προς την κατεύθυνση αυτή, με βάση φυσικά και το ότι δεν ήταν ειλικρινής στην απάντηση του ερωτηματολογίου. Αυτό έχει να κάνει με τη νομοθεσία και την έρευνα που θα ακολουθηθεί», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.