Οι Νεοϋορκέζοι θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη τα σχολεία, αλλά μόνο για 3 μέρες τη βδομάδα

-

Την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο  ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, σημειώνοντας όμως ότι η σχολική εβδομάδα κόβεται στη μέση.

Στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά θα μπαίνουν για τρεις ημέρες την εβδομάδα και όλα τα άλλα μαθήματα θα συνεχίσουν να διδάσκονται μέσω διαδικτύου.

Η τελική απόφαση όμως είναι του κυβερνήτη της Πολιτείας, του Άντριου Κουόμο, ο οποίος είπε ότι είναι μεν θετικός, όμως θα λάβει υπόψη του τα επιδημιολογικά δεδομένα στις αρχές στις αρχές Αυγούστου,και τις προτάσεις από 700 εκπαιδευτικές περιφέρειες της Πολιτείας, για το πώς προτείνουν να γίνει  η επανέναρξη.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, έκλεισε τα 1.800 σχολεία του από τις 16 Μαρτίου μέχρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-20. Περίπου 1,1 εκατομμύριο μαθητές αναγκάστηκαν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σήμερα, η πανδημία έχει υποχωρήσει εντυπωσιακά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αλλά αναζωπυρώνεται σε πολλές άλλες περιοχές, ιδίως στις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες.

Με βάση το σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος, από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα οργανωθούν σε ομάδες μέσα στο σχολείο και θα είναι ολιγομελείς σε σύγκριση με τις κανονικές έως τώρα τάξεις, ώστε  να τηρούνται αποστάσεις. Όλα τα παιδιά θα υποχρεωθούν να φορούν μάσκα, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικοί. Ο δήμος θα αναλάβει να διανείμει μάσκες σε όσους δεν έχουν. Οι ομάδες θα κάνουν εναλλάξ μάθημα στις σχολικές αίθουσες, για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα η καθεμία.

Ο ντε Μπλάζιο είπε ότι κάθε οικογένεια έχει πάντως το δικαίωμα της  επιλογής και όποιοι θέλουν, θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρις φυσική παρουσία στο σχολείο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.