Πάουελ: Οι ΗΠΑ αντέχουν, αλλά ο ιός …  

-

Ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας στην πρώτη για φέτος εξαμηνιαία ομιλία του στο Κογκρέσο, αν και αναφέρθηκε στην πιθανή απειλή από τον κορωνοϊό, καθώς και στις ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη υγεία της οικονομίας.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η «οικονομία φάνηκε ανθεκτική στις παγκόσμιες αντιξοότητες που εντάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο Πάουελ στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής, καθώς αυξήθηκε περαιτέρω η οικονομική δραστηριότητα και ενδυναμώθηκε η αγορά απασχόλησης.

Με κινδύνους όπως η αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική να εξασθενούν και την παγκόσμια ανάπτυξη να σταθεροποιείται, ο Πάουελ άφησε να εννοηθεί ότι δεν βλέπει λόγο για προσαρμογή των αμερικανικών επιτοκίων εκτός κι αν υπάρξουν νέες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε «ουσιαστική επανεξέταση» των σημερινών προοπτικών.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε στενά την εμφάνιση του κορωνοϊό, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή στην Κίνα η οποία να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.