Πως αντέδρασαν οι Βρυξέλλες στο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

-
299

 Την ικανοποίησή τους για τη «σαφήνεια» του εκλογικού αποτελέσματος στη Βρετανία εξέφρασαν στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

«Η σαφήνεια είναι καλή. Αλλά θα χρειαστεί πολύ απαιτητική προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος ως προς τη μελλοντική σχέση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» προειδοποίησε αξιωματούχος της ΕΕ, μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ που δίνουν σαρωτική νίκη και πλειοψηφία 86 εδρών στο Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, Γάλλοι διπλωμάτες σημείωσαν πως εάν επαληθευτεί αυτή η διαφορά ο πρωθυπουργός των Τόρις, ο Μπόρις Τζόνσον, θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει την άμεση έγκριση της συμφωνίας για το Brexit. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι οι Βρυξέλλες θέλουν η διμερής σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι όσο πιο σθεναρή γίνεται.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η ΕΕ καλούνται να διαπραγματευθούν τη συμφωνία για το εμπόριο εντός του 2020, καθώς στα τέλη της επόμενης χρονιάς τερματίζεται η μεταβατική περίοδος της αποχώρησης. Αν δεν επιτευχθεί μια νέα διευθέτηση, τότε οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές θα διέπονται από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.