Προώθηση τουρκικών στρατευμάτων στο Καντίλ του Ιράκ κατά ΡΚΚ

-
122

Τουρκικά στρατεύματα προωθούνται προς την περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ, όπου έχουν τη βάση τους Κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως ο χρόνος της επιχείρησης εναντίον της Καντίλ, την οποία τουρκικά αεροπλάνα έχουν θέσει στο στόχαστρο πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν συνδέεται με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σκότωσε 26 μαχητές και κατέστρεψε τις θέσεις των όπλων τους, καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο απώλειες έχουν και οι Τούρκοι. Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σήμερα από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει το PKK στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Στη γειτονική επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις, ανέφερε πηγή ασφαλείας.