Πρωτοφανής αστυνόμευση από Μισέλ: Ζήτησε από τους Πρωθυπουργούς να παραδώσουν τα κινητά τους!

-

"Αίτημα" στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets τους πριν μπουν στην αίθουσα, απηύθυνε ο Σαρλ Μισέλ, προκειμένου να διατηρηθούν εμπιστευτικές οι συζητήσεις για το Brexit, από τα «αδιάκριτα αυτιά» της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, MI6.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Politico, οι ηγέτες παρέδωσαν τις συσκευές τους, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ντουλάπια στον πέμπτο όροφο του κτιρίου Europa.

Το κλειδί για κάθε ντουλάπι παραδόθηκε προσωπικά σε κάθε αρχηγό. «Μπορούν να φύγουν από την αίθουσα, αν θέλουν να κάνουν επείγουσα τηλεφωνική κλήση», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Αλλά δεν μπορούν να φέρουν κινητό τηλέφωνο στην αίθουσα, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit».

Ο Μισέλ «ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις εμπιστευτικότητας σε ένα ευαίσθητο ζήτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, βρίσκεται ακόμη στην αίθουσα για τη συζήτηση των ηγετών γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω κρούσματος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο περιβάλλον της και μπήκε σε καραντίνα.

Ποτέ άλλοτε δεν έγινε τόσο άγαρμπη κίνηση σε διασκέψεις, όπου ουσιαστικά ο Σαρλ Μισέλ υπαινίσσεται ότι οι πρωθυπουργοί είναι κατ΄αρχήν ύποπτοι. -γιατί η υποκλοπή διασφαλίζεται, δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το κινητό. Το κινητό αφαιρείται όταν υποψιάζεσαι ότι κάποιος αναμεταδίδει ή καταγράφει σκόπιμα για να ενημερώσει τους Βρετανούς. Πέραν αυτού, υπάρχει και το ζήτημα της διαφάνειας των συνομιλιών και της τήρησης δημοκρατικών διαδικασιών για την ενημέρωση των πολιτών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.