Πρόβλημα στα νοσοκομεία - Ειδίκευση γιατρών εξπρές!

-

Επειδή αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα τα νοσοκομεία (λείπουν οι γιατροί με ειδικότητα) περνάει αύριο από τη Βουλή τροπολογία για σύντμηση κάποιων προθεσμιών, ώστε να μη χάνεται χρόνος για δευτερεύοντα ζητήματα.

Με την τροπολογία, το περιθώριο υποβολής ένστασης κατά της μοριοδότησης και του πίνακα κατάταξης από επτά ημέρες μειώνεται σε δύο. Με την ίδια τροπολογία μειώνεται από πέντε μέρες σε δύο η προθεσμία για τη δήλωση της θέσης προτίμησης ή αποδοχής θέσης. Η ρύθμιση αφορά τις ανάγκες της προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που εγκρίθηκε στις 21/9/2020.

Στην ίδια τροπολογία, προβλέπεται επίσης η δυνατότητα γιατρών που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης τίτλου ειδικότητας στη χώρα μας με απλή υπεύθυνη δήλωση, ανεξαρτήτως από το αν τους έχει χορηγηθεί σχετική βεβαίωση την οποία υποχρεούνται να προσκομίσουν όταν τους απονεμηθεί ο τίτλος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.