Σάλος & αποχώρηση χορηγών από το Big Brother του ΣΚΑΪ... βιασμός

-

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έφεραν οι αναφορές του πρώην -πλέον- παίκτη του Big Brother για τον βιασμό γυναικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση που είπε για τον βιασμό γυναικών και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, τόσο από χρήστες του διαδικτύου όσο και από πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Η σκυτάλη φαίνεται πως πέρασε τώρα στους χορηγούς της εκπομπής καθώς τουλάχιστον τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους με το reality του ΣΚΑΪ. Αναλυτικά, οι εταιρείες Rigas Furniture, Candia και Doctor Plant ανακοίνωσαν, μέσω αναρτήσεων στο Facebook, ότι αποσύρουν τις χορηγίες τους από το Big Brother. Και οι τρεις εταιρείες αναφέρονται στο περιστατικό με τις αναφορές σε βιασμούς γυναικών, σπεύδοντας να το καταδικάσουν.

Η αναφορά σε βιασμό από παίκτη του Big Brother προκάλεσε σάλο. Στο επίμαχο απόσπασμα του Big Brother, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, μιλώντας δύο συμπαίκτες του, ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων: «Με τις γκόμενες πάω κάθε μέρα σε μία για να αδειάσει το "πακέτο" μου, αλλιώς έχει βιασμό». Η παραγωγή του Big Brother ανακοίνωσε την Κυριακή στον παίκτη ότι οι δηλώσεις του ήταν «απαράδεκτες και καταδικαστέες» και γι’ αυτό αποφασίστηκε πως θα αποχωρήσει από το παιχνίδι. Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Twitter έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τόσο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καθώς και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

«Στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων καταδικάζουμε με οργή τα χυδαία και αδιανόητα σεξιστικά σχόλια παίκτη τηλεοπτικού reality που "νομιμοποιούν", μεταξύ άλλων, το έγκλημα του βιασμού» αναφέρει η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως επισημαίνει, «η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Το άρθρο 17 προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κατάστρωση και την υλοποίηση πολιτικών και θέτουν κατευθυντήριες γραμμές και αυτορρυθμιστικά πρότυπα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και ενισχύουν το σεβασμό προς την αξιοπρέπειά τους». Και καταλήγει η κ. Συρεγγέλα: «Καμία ανοχή στη βία, στο σεξισμό και στα πρότυπα που τα προάγουν».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.