Σαλβίνι: Νουθεσίες στους Γάλλους να μη ψηφίσουν Μακρόν

-

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι εξέφρασε την ελπίδα ο γαλλικός λαός να μην επιλέξει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο, οξύνοντας έτσι την πρόσφατη ένταση μεταξύ της Ρώμης και του Παρισιού.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, που είναι εν γένει στενοί σύμμαχοι, επιδεινώθηκαν μετά τον σχηματισμό πέρυσι της κυβέρνησης συνασπισμού από το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων και τη Λέγκα στην Ιταλία, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο το φιλοευρωπαϊκό κόμμα του Μακρόν.

"Ο Μακρόν δεν μπορεί πλέον να είναι ο συνομιλητής μας", σημείωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RAI. "Η υποστήριξη που έχει είναι κάτω του 20%. Ελπίζω ότι ο γαλλικός λαός θα μπορέσει σύντομα να κάνει διαφορετικές επιλογές", σημείωσε, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.