Ο Στρατός Ξηράς, με εντολή του ΓΕΕΘΑ και έγκριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνέδραμε στην αποκατάσταση των υποδομών περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στη Σάμο στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. πως ανακοινώθηκε, διάθεσε προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ειδικότερα, διέθεσε δύο αξιωματικούς και τέσσερις οπλίτες, έναν φορτωτή γαιών, έναν φορτωτή – εκσκαφέα τάφρων και ένα ανατρεπόμενο. Οι εργασίες εκτελέστηκαν κυρίως στα χωριά Ηραίο και Ζερβού και περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης. Επιπρόσθετα, εκτελέστηκαν εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.