Σφοδρές μάχες δυνάμεων Άσαντ - τζιχαντιστών στην Συρία

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σφυροκόπησαν περιοχή στην έρημο υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στα όρια της επαρχίας Σουέιντα, στη νότια Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους τζιχαντιστές του ΙΚ κλιμακώθηκαν το βράδυ και συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Το καθεστώς προελαύνει στα βόρεια και στα βορειοανατολικά όρια της Σουέιντας», που γειτονεύουν με το τμήμα της επαρχίας που καλύπτεται από έρημο, πρόσθεσε.

Η επιχείρηση αυτή θα είναι «η έναρξη της επίθεσης του καθεστώτος για να εκδιωχθεί το από αυτόν τον θύλακα» στην Μπαντίγια (έρημο) στη Σουέιντα, συνέχισε ο Άμπντελ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο «συγκεντρώνονται μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις» από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη Δαμασκό για να αναπτυχθούν εκεί.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την απελευθέρωση περίπου τριάντα αμάχων, παραμένουν όμηροι από τον περασμένο μήνα, όταν απήχθησαν από το ΙΚ, κατά τη διάρκεια συντονισμένων τζιχαντιστικών επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα με πάνω από 250 νεκρούς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.