Σκληρή γραμμή οι Ευρωπαίοι για το Libra της Facebook

-
163

Τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra της Facebook, δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου αντιμετωπιστούν με σαφήνεια οι κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν.

Αυτό αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, υιοθετώντας την σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra, το οποίο με την ανακοίνωσή του προκάλεσε επικρίσεις από τους παγκόσμιους ρυθμιστικούς φορείς για τον πιθανό αντίκτυπό του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στην κοινή ανακοίνσή τους, οι υπουργοί ανέφεραν ότι μπορούν να εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη ρύθμιση των κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων και των ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Libra, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου. Χαιρέτισαν επίσης το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική στις πρωτοβουλίες ιδιωτών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.