Τρεις προσαγωγές από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

-

Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα, από τα μικρής έκτασης επεισόδια, που έγιναν μετά τις 21:00, στην συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που διοργάνωσαν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 30 ατόμων, τα οποία μετείχαν στην συγκέντρωση, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ακολούθησε ένταση, που κράτησε περίπου μισή ώρα και τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Οι τρεις προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα παραμένουν κλειστές η Β. Σοφίας από την Σέκερη και η Β. Αμαλίας.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, ένταση δημιουργήθηκε και στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της πορείας για την Μακεδονία. Η ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί έκαναν φραγμό στους διαδηλωτές. Στο ύψος της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Αγίας Σοφίας υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ, που εμπόδιζε τους διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι πέταξαν διάφορα αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.

Για ώρα παρέμεινε κλειστή η λεωφόρος Νίκης, καθώς οι πολίτες που συμμετέχουν στο νέο συλλαλητήριο, στην πλατεία Αριστοτέλους, ξεκίνησαν πορεία προς το Λευκό Πύργο με πιθανή κατάληξη στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και η αντισυγκέντρωση και πορεία  αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου. Με την λήξη των δύο συγκεντρώσεων όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Φωτογραφία thesstoday.gr

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.