Συλλέγει στοιχεία η εισαγγελία για το θάνατο των δυο παιδιών στη Ρόδο

-

Ελεύθερος αφέθηκε ο ηλικίας 51 ετών χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου και ιδιοκτήτης της εταιρείας θαλάσσιων σπορ στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε δύο παιδιά ηλικίας 13 και 15 ετών.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο 13χρονος και η 15χρονη ήταν ξαδέλφια. Ο 15χρονος πολυτραυματίας ήταν ο μεγάλος αδελφός του 13χρνου. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη.

Η οικογένεια των Βρετανών είχε φτάσει πριν απο λίγες ημέρες στη Ρόδο για διακοπές.

Τι είπε ο χειριστής

Ο χειριστής εξεταζόμενος επεσήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδανικές για τη διενέργεια parasailing (κατά το οποίο ταχύπλοο έλκει καθίσματα με αλεξίπτωτο). Είπε ότι είχε ελέγξει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε και ιδιαίτερα το σχοινί, το οποίο είχε αγοράσει φέτος και το χρησιμοποίησε μόνο για τρεις μήνες. Επέμεινε ότι όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε ήταν σε άριστη κατάσταση και ότι την ίδια ημέρα ενωρίτερα είχε κάνει ακόμη πέντε έλξεις με αλεξίπτωτο μεγέθους 46 ποδιών και οι χρήστες φορούσαν σωσίβιο.

Ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι είδε ότι το συνολικό βάρος τους δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές του αλεξιπτώτου, που είναι για 325 κιλά.   Θεώρησε οπως είπε δεδομένο ότι τα παιδιά είχαν την συγκατάθεση των γονιών τους   και ότι κάνει  ο ίδιος parasailing εδώ και οκτώ χρόνια με πάνω από 1.500 πτήσεις τον χρόνο χωρίς να έχει κανένα τραυματισμό.

«Αυτό που συνέβη ήταν τραγικό και πρωτοφανές, η αλλαγή του καιρού ήταν τόσο ξαφνική που δεν μπορούσε κανείς να την προβλέψει», είπε,  επιμένοντας ότι ξέσπασε ξαφνικά μπουρίνι. Δυνατές ριπές ανέμου έσπασαν το σκοινί, με αποτέλεσμα τα τρία παιδιά να τσακιστούν στα βράχια από ύψος 100 μέτρων.

 

 

Ο χειριστής του σκάφους δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα πάνω στο αλεξίπτωτο αγνοώντας ότι από πέρυσι έχει καταργηθεί το τριθέσιο αλεξίπτωτο. Φέρεται να αγνοούσε και πως το όριο ηλικίας είναι τα 16 έτη. Όσο για τον καιρό, άλλοι υποστηρίζουν όταν εξαρχής δεν ήταν καθόλου ευνοϊκός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.