Συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Ουκρανία

-

Οι ουκρανικές αρχές και οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή αύριο δεκάδων αιχμαλώτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ντόνιετσκ.

«Το Κίεβο και το Ντομπάς εξηύραν μία συμφωνία για την ανταλλαγή, την προσεχή Κυριακή 29 Δεκεμβρίου των αιχμαλώτων», ανακοίνωσε η Ντάρια Μορόζοβα, διαμεσολαβήτρια των αυτονομιστών. Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοκρατία του Ντόνιετσκ.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο της ανακοίνωσης, οι δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ θα λάβουν 87 αιχμαλώτους, ενώ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 55 που κρατούν αυτές.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η ανταλλαγή θα γίνει αύριο κατά μήκος της μεθορίου των δύο πλευρών. Και σ’ αυτήν την είδηση, η Ουκρανία δεν θέλησε να σχολιάσει.

Η παρούσα ανταλλαγή είχε μπει σε σχεδιασμό μετά την συμφωνία που κατέληξαν στη διάρκεια συνάντησής τους, στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό την αιγίδα της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.