Συνέλαβε και δήμαρχο των κεμαλιστών ο Ερντογάν

-

Τούρκος δήμαρχος που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε σχέση με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί αξιωματούχος του κόμματος. Εξάλλου άλλοι 181 άνθρωποι συνελήφθησαν επίσης σήμερα στο πλαίσιο ερευνών εναντίον του δικτύου των Γκιουλενιστών, ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας της Άγκυρας, το οποίο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον συνολικά 260 ανθρώπων.

Όλοι τους κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το ByLock, μια εφαρμογή αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία η Άγκυρα θεωρεί μέσο επικοινωνίας των Γκιουλενιστών. Ο Μπουράκ Ογκούζ, δήμαρχος της Ούρλα στην επαρχία της Σμύρνης, είναι ο πρώτος αξιωματούχος του CHP που συλλαμβάνεται μετά τις εκλογές του Μαρτίου. Ο Ντενίζ Γιουτσέλ, επικεφαλής του CHP στη Σμύρνη, ανέφερε στο Twitter ότι ο Ογκούζ συνελήφθη, όμως απέρριψε τις κατηγορίες για συμμετοχή του στο δίκτυο του Γκιουλέν. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το FETO να επιβιώσει μέσα στο CHP», τόνισε.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 28 αντιδημάρχους που ανήκουν στο φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξαιτίας των φερόμενων δεσμών τους με τους Κούρδους αντάρτες. Είκοσι δύο αντιδήμαρχοι έχουν συλληφθεί από τον Αύγουστο, από τους οποίους οι 19 παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, σύμφωνα με το HDP. Τα τελευταία τρία χρόνια περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις του εξαιτίας των φερόμενων δεσμών τους με τον Γκιουλέν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.