Τα rapid test "έκρυψαν" τρία κρουσματα σε πλήρωμα επιβατηγού πλοίου

-

Στο πλοίο "Διονύσιος Σολωμός" διαπιστώθηκαν 3 κρούσματα με τεστ που έγιναν στο πλήρωμα στις 11 Οκτωβρίου, ενώ δύο μόλις ημέρες νωρίτερα τα rapid test είχαν βγει όλα αρνητικά.

Τελικά ένας μηχανικός με πυρετό είναι τώρα σε καραντίνα στο σπιτι του (ο πρώτος φορέας ίσως), ο δεύτερος μηχανικός με ήπια συμπτώματα τέθηκε σε καραντίνα εν πλω γιατί είχε αναχωρήσει με το πλοίο για Σαντορίνη θεωρώντας ότι είναι αρνητικός. Ο τρίτος φορέας, θαλαμηπόλος, χωρίς συμπτώματα, ήταν επαφή του μηχανικού, και απομονώθηκε επίσης σε καμπίνα.  Τα θετικά αποτελέσματα βγήκαν από κλασικό μοριακό έλεγχο.

 

Από την ιχνηλάτηση δεν προέκυψαν στενές επαφές με επιβάτες. Αποβιβάστηκαν όλοι και το πλοίο πήρε την εντολή να επιστρέψει σήμερα, Τρίτη, στις 18.00 στον Πειραιά από τη Σαντορίνη άδειο, ώστε να γίνει πάλι τεστ και στα 43 μέλη του πληρώματος.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.