Τα τρία σενάρια για την απόπειρα φόνου του Στέφανου Χίου

-

Η Αστυνομία περιμένει να πάρει κατάθεση από τον δημοσιογράφο - εκδότη Στέφανο Χίο, ώστε να δώσει πιο σαφή προσανατολισμό στις έρευνές της με βάση τις υπόνοιες και του ίδιου για τον δράστη ή τους δράστες της απόπειρας.

Όσο ο Χίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, οι αρχές εξετάζουν τα εξής τρία σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι να πρόκειται για προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το κοινωνικό ή επαγγελματικό περιβάλλον του Χίου.

Το δεύτερο σενάριο είναι να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να προσέλαβαν επαγγελματίες για την εκτέλεση, επειδή είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου.

Το τρίτο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, και γι΄αυτό το λόγο η υπόθεση παρακολουθείται και από την αντιτρομοκρατική. Πάντως μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική, αλλά στο τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία έχει διαπιστώσει ότι το πιστόλι ήταν των 9mm. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο μπορεί να βρεθεί στην πόρτα του αυτοκινήτου, γιατί ο Χίος την άνοιξε με δύναμη όταν δέχτηκε τις δύο σφαίρες και χτύπησε στο χέρι τον δράστη ενώ μπλόκαρε και το πιστόλι.

Από το σημείο της πόρτας η αστυνομία θα λάβει δείγμα DNA ώστε να δει εάν ταυτοποιείται. Οι αρχές έχουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα των καμερών τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από άλλα παρακείμενα σπίτια. Ο δράστης σύμφωνα με τον Χίο είχε συνεργό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.