Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις θέσεις του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, εν αναμονή της άτυπης συνάντησης 5 + 1 που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών.

«Οι δηλώσεις του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη ότι οι παράμετροι του ΟΗΕ δεν πρέπει να αλλάξουν, ότι πρέπει να μην ανοίξουν τα Βαρώσια και ότι πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτες», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Τατάρ. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση σκοπεύει να τορπιλίσει την άτυπη συνάντηση 5 + 1».

«Δε θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή πλευρά να κατέχει μόνη της τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο και να παραβιάζει τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας», αναφέρει στην ίδια δήλωση. «Το σχέδιο λύσης που βασίζεται στη συνεργασία δύο εξίσου κυρίαρχων κρατών, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα στην περιοχή, είναι το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης που μπορεί να ωφελήσει την Κύπρο και την περιοχή», καταλήγει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.