Ταξίδι στην Τουρκία ετοιμάζει η Μέρκελ – Θέλει να στηρίξει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

-
Η Μέρκελ, το θερμό επεισόδιο και η τριμερής του Βερολίνου, Αλέξανδρος Τάρκας

Η Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τουρκία τον επόμενο μήνα για να προτρέψει τον πρόεδρο Ερντογάν να στηρίξει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που σύναψε με την ΕΕ, όπως γράφει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η επίσκεψη γίνεται την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι ότι η σύρραξη στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μεταναστευτικές ροές.

H εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως τα σχέδια της Γερμανίδας καγκελαρίου ανακοινώνονται πάντα την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται του ταξιδιού.

Μέρκελ και Ερντογάν συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο, όπου συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζόνσον.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.