Τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του ήρωα Παύλου Μελά

-

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει, αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:30, τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Η τελετή θα λάβει χώρα ανήμερα της συμπλήρωσης 116 ετών από το θάνατο του ήρωα. Υπενθυμίζεται ότι η οικία του Παύλου Μελά έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύστερα από δωρεά της κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδου.

Στην τελετή θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η τελετή θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι πρώτες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, έγιναν τον Αύγουστο του 2019 ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν φέτος το Φεβρουάριο. Στην οικία φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, τα οποία δώρισαν συγγενείς του, ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον Έλληνα αξιωματικό και μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα. Το έργο της αποκατάστασης ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.